PaccFloorService

Stökskesweg 12
5571 TJ Bergeijk

Betere prestaties op vlakke vloer

Betere prestaties op vlakke vloer

De vloer van logistiek vastgoed kan genoeg draagkracht hebben voor combitrucks. Of die trucks de berekende productie kunnen draaien, is mede afhankelijk van de vlakheid van die vloer. PACC floorservice maakt gebruikt van een meetrobot om die vlakheid vast te stellen.

Tekortkomingen

Als combitrucks de vooraf berekende snelheden in de gangen van een hoogbouwmagazijn niet kunnen behalen, kan dat aan de instellingen van de trucks liggen en soms aan de aard van de goederen. Maar ook aan de vloer. PACC Floorservice bezoekt de vastgoedlocaties in de Benelux om de vlakheid van bedrijfsvloeren te onderzoeken. “Bijna altijd omdat de gebruikers constateren dat de trucks niet voldoen aan de verwachte prestaties. Meestal is de zijdelingse uitslag van de mast te groot, waardoor de operators hun werksnelheid moeten aanpassen. Het eerste waar iedereen aan denkt is tekortkomingen van de truck, maar als die niet te vinden zijn, zal uiteindelijk de vlakheid van de vloer ter sprake komen. Geen enkele vloer is compleet vlak. Er zitten altijd golfjes in.”

Pieter Hendriks van PACC Floorservice stelt vast of de vloer inderdaad het probleem is. “Ik gebruik daarvoor de in België ontwikkelde FloorProfiler, een robot die om de twee millimeter zowel in de rijrichting als in de dwarsrichting metingen verricht. Vooral die in de dwarsrichting zijn bepalend voor het al dan niet zwiepen van de mast; als de rijsporen van de voorwielen een paar millimeter in hoogte verschillen, geeft dat tijdens het rijden al snel een paar centimeter uitslag op tien meter hoogte.”

Vlakheidsmetingen DIN 15185 & VDMA

Grafieken

Hendriks legt uit dat de FloorProfiler uiterst nauwkeurig werkt en dat de meetgegevens direct naar software op een beveiligde server worden gezonden. “Die stuurt gecertificeerde grafieken terug, zodat er nul procent kans is op manipulatie. Na afloop van de meting kan ik de grafieken overhandigen aan de opdrachtgever.”

Met de gegevens in de hand kan de opdrachtgever besluiten of en welke vervolgstappen hij neemt.

Duitse normen

Er zijn normen voor bedrijfsvloeren, legt Hendriks uit. “Er is een oude Duitse DIN-norm, de 15185 uit 1991 voor smalle gangen. De norm bleek niet meer te voldoen toen de magazijnen veel hoger werden gebouwd dan de zes meter die voor die norm het uitgangspunt is. Voor de Duitse heftruckproducenten was het in 2010 reden een nieuwe richtlijn op te stellen die past bij de huidige hoogbouwtrucks. Het voldoen aan die VDMA-richtlijn Floors for use with VNA Trucks is volgens de truckleveranciers een voorwaarde om de potentie van een truck volledig te kunnen benutten.”

Hendriks verwacht dat er nog lang vraag naar zijn diensten zal blijven bestaan. “Ik zie dat bedrijven hun combitruckmagazijnen gaan automatiseren. Als je kiest voor combitrucks die met AGV-techniek worden uitgerust, kun je een bestaand magazijn robotiseren, maar ik heb projecten bezocht waar de vloer dan toch een spelbreker werd.”

Supervlakke betonnen vloer

Contactformulier

Is uw vloer toe aan een opfrisbeurt neem gerust contact met ons op voor advies en een vrijblijvende offerte.